• Greek
  • English (United Kingdom)

Τέχνη Αλυπίας, Λευκό, Τοπικός Οίνος Δράμας.


Ο συνδυασμός του Sauvignon Blanc με το Ασύρτικο είναι υπεύθυνος για αυτό το φρουτώδες και υπέροχα αρωματικό κρασί.

Το χρώμα του κρασιού είναι λαμπερό, υποκίτρινο με πράσινες ανταύγειες.
Η μύτη χαρακτηρίζεται από επίμονο, όλο φρεσκάδα άρωμα εσπεριδοειδών και μάνγκο.
Στο στόμα η αφυπνιστική οξύτητα συνδυάζεται με τη διακριτική λιπαρότητα.

Απολαύστε το στους 8-10ºC.
Συνοδεύει εξαίσια θαλασσινά, ψητά ψάρια, κρέατα με λευκές σάλτσες

Ήδυσμα Δρυός Chardonnay, Λευκό, Τοπικός Οίνος Δράμας.


Το κρασί ονομάστηκε Ήδυσμα Δρυός γιατί χαρακτηρίζεται από τον πλούτο και τη γλυκύτητα που τα δρύινα βαρέλια χαρίζουν στη γεύση και το άρωμα του Chardonnay.

Μετά από την προζυμωτική εκχύλιση το κρασί οινοποιήθηκε σε  δρύινα γαλλικά βαρέλια, όπου παρέμεινε για διάστημα περίπου 5 μηνών σε επαφή με τις φίνες οινολάσπες του, κερδίζοντας έτσι σε σώμα και αρωματική πολυπλοκότητα.

Το χρώμα του κρασιού είναι χρυσοκίτρινο.
Στη μύτη χαρακτηρίζεται από αρώματα εξωτικών φρούτων που συνοδεύονται από βανίλια και μέλι.
Γεύση πλούσια, λιπαρή και ισορροπημένη, με ευχάριστη οξύτητα.

Απολαύστε το στους 10-12ºC.
Συνοδεύεται από θαλασσινά, λιπαρά ψάρια ψημένα στη σχάρα, μαγειρευτά κρέατα με άσπρες σάλτσες και καπνιστά τυριά.
Επιδέχεται παλαίωση.

Ήδυσμα Δρυός Ασύρτικο, Λευκό, Τοπικός Οίνος Δράμας.

assyrtiko
Στο Ασύρτικο ταιριάζει πολύ το βαρέλι κι εδώ έχουμε ένα εξαίρετο δείγμα της καλής τους σχέσης. Το κρασί ονομάστηκε Ήδυσμα Δρυός γιατί χαρακτηρίζεται από τον πλούτο και τη γλυκύτητα που του χαρίζουν τα δρύινα βαρέλια.

Μετά από την προζυμωτική εκχύλιση το κρασί οινοποιήθηκε σε ένα μπλέντ καινούριων και μιάς χρήσης δρύινων γαλλικών βαρελιών, όπου παρέμεινε για διάστημα περίπου 5 μηνών σε επαφή με τις λεπτές οινολάσπες του, κερδίζοντας έτσι σε σώμα και αρωματική πολυπλοκότητα.

Το χρώμα του κρασιού είναι χρυσοκίτρινο.
Σύνθετο αρωματικά με χαρακτήρα που συνδυάζει τα καραμελωμένα εσπεριδοειδή με την επίμονη δρύινη ανάσα.
Στο στόμα η αίσθηση του όγκου ισορροπεί εξαίρετα με το νεύρο και τη φρεσκάδα.

Απολαύστε το στους 10-12ºC.
Συνοδεύεται από οστρακοειδή, ψάρια με λιπαρή δομή, πουλερικά ή χοιρινό με άσπρες σάλτσες και αρωματικά τυριά.
Επιδέχεται παλαίωση.

Τέχνη Αλυπίας, Ροζέ, Τοπικός Οίνος Δράμας.


Παράγεται από τις ποικιλίες, Syrah, Merlot, Sangiovese, Nebbiolo και Cabernet Sauvignon.

Λαμπερό τριανταφυλλένιο χρώμα.
Απολαυστικά φρέσκια η μύτη όπου ξεχωρίζει εύκολα η αρωματική παλέτα της ώριμης φράουλας, του βατόμουρου και του βύσινου.

Στο στόμα πλούσια δομή, δύναμη και δροσιστική οξύτητα.

Απολαύστε το στους 10-12ºC.

Δοκιμάστε το με ζυμαρικά, λευκά κρέατα με σάλτσες φρέσκιας ντομάτας, μαγειρευτά λαχανικά (όπως κρασάτα μανιτάρια, ρολά μελιτζάνας, γεμιστές ντομάτες) και κρύα πιάτα φρέσκων αλλαντικών ή τυριών.


Τέχνη Αλυπίας, Ερυθρό, Τοπικός Οίνος Δράμας.

ερυθρό τέχνη αλυπίας greek wine
Τα σταφύλια του Cabernet Sauvignon του Merlot και του Syrah που συμμετέχουν στην ποικιλιακή σύνθεση του κρασιού οινοποιούνται ξεχωριστά και το χαρμάνι ωριμάζει τουλάχιστον έναν χρόνο σε δρύινα βαρέλια γαλλικής προέλευσης.

Παράγεται με την κλασική ερυθρή οινοποίηση. Μετά από την αλκοολική και τη μηλογαλακτική ζύμωση, το κρασί παλαιώνει για 12 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια.

Το κρασί έχει σκούρο πορφυρό χρώμα. Στο πολύπλοκο και όμορφα εξελιγμένο μπουκέτο κυριαρχούν τα κεράσια και τα δαμάσκηνα, μετά εμφανίζεται η βανίλια, το πιπέρι. Στο στόμα είναι πλούσιο, μεστό και σαρκώδες, με τανίνες μαλακωμένες και καλή δομή. Ένα κρασί με γοητευτικό χαρακτήρα που προτείνεται για μακρόχρονη παλαίωση.

Απολαύστε το στους 16-18°C.
Συνοδεύεται από εδέσματα υψηλής γευστικής έντασης όπως κυνήγι, κόκκινα κρέατα και πουλερικά με έντονες σάλτσες.
Επιδέχεται παλαίωση.

Ήδυσμα Δρυός Merlot, Ερυθρό, Τοπικός Οίνος Δράμας.


Από την εκλεκτή ποικιλία Merlot γεννιέται το κρασί αυτό. Οι χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις των αμπελώνων του κτήματος βοήθησε τα σταφύλια να προσεγγίσουν τη βέλτιστη φαινολική ωριμότητα. Μετά την εκχύλιση και την ολοκλήρωση της αλκοολικής και μηλογαλακτικής ζύμωσης, το κρασί παλαιώνει για 12 περίπου μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια.

Λαμπερό βαθυπόρφυρο χρώμα.
Στη μύτη αναδύεται ένα σύνθετο μπουκέτο μπαχαρικών με ώριμα μαύρα φρούτα (αγριοφράουλα, βατόμουρο).
Ο υψηλός αλκοολικός βαθμός υποστηρίζεται σωστά από την οξύτητα και τις ευγενικές τανίνες, με αποτέλεσμα το κρασί να είναι μεστό και με διάρκεια στην επίγευση.

Σερβίρεται στους 16-18°C.
Συνοδεύει κυνήγι, κόκκινα κρέατα με μυρωδικά, ώριμα τυριά.
Επιδέχεται παλαίωση.

Ήδυσμα Δρυός Syrah, Ερυθρό, Τοπικός Οίνος Δράμας.


Παράγεται από σταφύλια της ποικιλίας Syrah που καλλιεργούνται σε όξινα εδάφη του κτήματος στο Μικροχώρι Δράμας. Εφαρμόζεται παρατεταμένη εκχύλιση και στη συνέχεια -μετά από την αλκοολική και την μηλογαλακτική ζύμωση- το κρασί παλαιώνει για ένα περίπου χρόνο σε δρύινα γαλλικά βαρέλια.

Έχει πυκνό μαυροκόκκινο χρώμα με ιώδεις αποχρώσεις.
Σύνθετη, όμορφα εξελιγμένη μύτη όπου κυριαρχούν τα αρώματα δαμάσκηνου, τρούφας και πιπεριού.
Στο στόμα είναι πλούσιο, καλά δομημένο, με στιβαρές τανίνες και μακριά επίγευση.

Σερβίρεται στους 16-18°C.
Δοκιμάστε το με κυνήγι, κόκκινα κρέατα με μυρωδικά, ώριμα τυριά.
Επιδέχεται παλαίωση.

 


Τέχνη Οίνου Nebbiolο, Ερυθρό, Τοπικός Οίνος Δράμας.


nebbiolo wine art estate
Παράγεται από την ιταλική ποικιλία Nebbiolo η οποία χαρακτηρίζεται από την υψηλή οξύτητα και τον πλούτο των τανινών της. Η μακρόχρονη παλαίωση σε δρύινα βαρέλια σμιλεύει τις αιχμηρές τανίνες και συμβάλλει στην δημιουργία ενός σύνθετου μπουκέτου αρωμάτων.

Χρώμα όχι πολύ υψηλής έντασης, χαρακτηριστικό της ποικιλίας, με κεραμιδί ανταύγειες. Μύτη ιδιαίτερη με νότες μαύρης ελιάς, λιαστής ντομάτας και βύσσινου. Το στόμα χαρακτηρίζεται από τον πλούτο και την μαλακή δομή των τανινών που προσδίδουν μια ευχάριστη αίσθηση πληρότητας.

Απολαύστε το στους   16 – 18 οC.
Συνοδεύει κυνήγι, πιάτα με μανιτάρια, ώριμα τυριά.
Επιδέχεται παλαίωση.
 

Γ' ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 2000 - 2006: Η ενίσχυση της εταιρίας για την παροχή νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Κοινωνία της Πληροφορίας".


Σχεδιασμός και ανάπτυξη : Digital Innovations